Sep 7, 2012

silent killer..,

Petang tadi aku terima mesej dari budak perempuan yang aku sendiri tak kenal. Dia perkenalkan diri sebagai kawan noni. Dari nama dia agak islamic, dengan profile picture melambangkan dia seorang muslimah sejati..Then aku baca every single word yang dia tulis untuk aku..bullshit..

Why people always judge orang lain tanpa selidik dulu? why people so stupid nak percaya apa kata orang lain tanpa tanya kepada orang yang dikatakan. Ini ke islam? ajaran islam?

Konon dia nak minta maaf ke aku sebab noni cerita everything about me. I mean yang buruk-buruk bagai. oh sorry, noni is my ex. Dulu. ko bayangkan dah hampir 10 tahun lebih benda dah berlalu, masih lagi ada cakap belakang yang buruk pasal aku?? fuck you girl..

Dia minta maaf pun sebab dia nak bersalin, takut terjadi apa-apa.what?? whatever la..then kalau tak bersalin, sampai bila-bila aku tak tahu  nama aku buruk dan aku tak berpeluang jelaskan what just happen between aku dan noni. This is stupid..

kalau nak cakap soal islam or whateva la, please be relevan.. jangan ambil separuh separuh..Dia minta maaf tapi dalam masa yang sama boleh kata aku memang tak patut dimaafkan..dan suruh aku jangan ganggu lagi noni..The point is, bila masa aku ganggu? aku ke dia yg selalu ganggu?

Aku malas nak tulis panjang, kang mengaibkan orang lain..Dulu Yasmin aibkan aku..kutuk aku dengan member dia..Tulislah whatever you want, kutuk lah selagi mulut mampu bicara, sebarkan segala keburukkan, Allah tak pernah leka untuk menilai..

dan kalau ko baca ini, aku nak bagitahu yang aku dah maafkan segalanya..

2 comments:

Anonymous said...

sabar tu lebih indah

Kosong said...

tq..

Blog yang berentak pelbagai, mengkritik dengan pelbagai sudut. kau tak suka, maka berlapang dada, hanya perlu meninggalkan pesanan saja..sekian